Siirry sisältöön

Asiakaspalvelu 020 617 4801 (vaihde) Päivystys 24/h Vikailmoitukset 0400 653 086

Maakaasuenergian hinnoittelu

Tiedote 8.12.2023

Vuoden 2024 alussa Imatran Lämpö Oy:n kaasuenergian myynnin hinnoittelumalli pysyy ennallaan lukuun ottamatta kuukausittain vaihtuvan indeksin sidontaa. Muutos ei ole merkittävä vuonna 2023 sovellettuun.

Maakaasun energiamaksu sisältää Imatran Lämpö Oy:n maakaasun hankinnan sekä tukku- ja vähittäismyynnin kustannukset. Imatran Lämpö Oy:n maakaasun myynnin energiahinnoittelu on markkinahintaperusteinen.

Maakaasun kuukausittain vaihtuva hinta sidotaan ICE Endex TTF FMI- indeksiin. Sovellettavina arvoina käytetään toimituskuukautta edeltävän kuukauden päivittäisten noteerausten kautta laskettavaa keskiarvoa. Maakaasun hinta ilmoitetaan Imatran Lämpö Oy:n internet-sivuilla (www.imatranlampo.fi) kunkin kuukauden alussa ja on voimassa kuukauden ajan.

Maakaasun jakeluverkon haltija laskuttaa valmisteveron ja huoltovarmuusmaksun.

Balticconnector-maakaasuputki on toistaiseksi pois käytöstä. Korjaustyöt kestävät kevääseen. Suomen kaasujärjestelmän tilanne on vakaa, ja kaasun saanti on turvattu Inkoon ja Haminan LNG-terminaaleista. Terminaaleilla on kapasiteettia ja kyky toimittaa Suomen tarvitsema maakaasu myös tulevana talvena. Maakaasun myynti ja toimitus Imatran Lämpö Oy:n maakaasuasiakkaille jatkuu normaalisti. Imatran Lämpö Oy seuraa tilannetta ja tiedottaa asiakkaitaan.

Terveisin,

Vesa-Pekka Vainikka
Imatran Lämpö Oy, toimitusjohtaja
puh: 020 617 4800
gsm: 040 580 8556
vesa-pekka.vainikka@imatra.fi

 

 

 

Vastaa