Siirry sisältöön

Asiakaspalvelu 020 617 4801 Päivystys 24/h Vikailmoitukset 0400 653 086

Laskutus

Laskutamme asiakkaita kuukausittain. Kaikki kaukolämpö- ja maakaasuasiakkaamme kuuluvat kaukoluennan piiriin, joten laskutus tapahtuu edellisen kuukauden todellisen kulutuksen mukaan.

Kaukolämpölaskut
Kaukolämpölaskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen ja kiinteään perusmaksuun. Kaikkiin maksuihin lisätään kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero.

  • Energiamaksulla katetaan kaukolämmön tuotannon ja jakelun muuttuvia kustannuksia, joista suurin on polttoainekustannukset. Energiamaksun yksikkö on €/MWh.
  • Perusmaksu kattaa kaukolämmön tuotannosta, jakelusta, mittauksesta sekä laskutuksesta aiheutuvia kiinteitä kustannuksia. Perusmaksu määräytyy sopimuksessa määritellystä tilausvesivirrasta (m3/h).

Maakaasulaskut

Maakaasulaskutus perustuu toteutuneeseen energiankulutukseen, siirtomaksuun, veroihin ja huoltovarmuusmaksuun. Kaikkiin maksuihin lisätään kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero.

  • Energiamaksu sisältää maakaasun hankinnan sekä tukku- ja vähittäismyynnin kustannukset. Imatran Lämpö Oy:n maakaasun myynnin energiahinnoittelu on markkinahintaperusteinen. Maakaasun energiahinta vaihtuu kuukausittain.
  • Siirtomaksu kattaa maakaasun jakeluverkoston kustannukset (mm. pääoma-, kehittämis-, ylläpito-, käyttö-, mittaus- ja tietojärjestelmäkustannukset.)
  • Valmisteverot ja huoltovarmuusmaksu. Maakaasusta kannetaan valtiolle energiasisältövero ja hiilidioksidivero sekä huoltovarmuusmaksu.

Laskutusmuodot

Asiakkaat voivat valita laskulleen haluamansa toimitusmuodon.

Paperilasku on perinteinen postitse lähetettävä paperinen lasku.

e-lasku on sähköisessä muodossa verkkopankkiin saapuva lasku. Voit tilata laskun e-laskuna oman verkkopankkisi kautta.

Verkkolasku lähetetään sähköisesti vastaanottajan verkkopankkiin tai laskutusohjelmaan. Verkkolaskutusta varten tarvitaan yrityskohtainen verkkolaskuosoite ja välittäjän tunnus.

Suoramaksulasku toimitetaan paperilaskuna postitse ja maksun määrä veloitetaan asiakkaan tililtä automaattisesti eräpäivänä. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta oman pankkisi kautta.

Maksuehto

Kaukolämpö- ja maakaasulaskujen maksuehto on 14 vuorokautta.

Maksun viivästyminen

Mikäli et pysty maksamaan laskuasi eräpäivään mennessä, voit pyytää meiltä lisäaikaa laskun maksamiseen.

Maksuhuomautukset

Maksun viivästyessä maksuhuomautukset lähettää yhteistyökumppanimme Intrum Oy. Mikäli olet saanut laskuamme koskevan maksuhuomautuksen tai katkaisuvaroituksen, hoidathan asiaasi suoraan Intrum Oy:n kanssa.