Siirry sisältöön

Asiakaspalvelu 020 617 4801 (vaihde) Päivystys 24/h Vikailmoitukset 0400 653 086

Maakaasutilanne

Toistaiseksi maakaasun tuonti Suomeen jatkuu normaalisti (tilanne 18.5.2022).

Jos tilanne muuttuu, Imatran Lämpö Oy tiedottaa asiasta nettisivuillaan ja yhtiön tiedossa olevien yhteystietojen kautta maakaasuasiakkaille.

Tiedotusvälineissä on pohdittu mahdollisuutta maakaasun tuonnin merkittävään häiriintymiseen lähiaikoina. Maakaasun tukkutoimittaja on ilmoittanut selvittävänsä maakaasun hankintaa muista lähteistä.

Jos maakaasun tuonti Suomeen häiriintyy, turvataan maakaasun toimitus suojatuille maakaasun kuluttajille. Suojattuja kuluttajia ovat yksityistaloudet ja asuinkiinteistöt, joiden lämmitys riippuu maakaasusta.

Muille kuluttajille, joilla ei ole vahvistettua toimitustietoa, kaasun toimitusta saatetaan säännöstellä tilanteesta riippuen. Mahdolliset rajoitukset toteuttaa maakaasun jakeluverkon haltija, joka Imatralla on Imatran Lämpö Oy.

Poikkeuksellisen toimitustilanteen mahdollinen alkaminen saattaa vaikuttaa maakaasun hintaan.

Lue lisää varautumisesta maakaasun toimitushäiriöihin:

https://www.imatranlampo.fi/2022/03/maakaasun-saanti-asiakkaan-kannalta/

ja

https://www.imatranlampo.fi/2022/03/varautuminen-mahdollisiin-kaasun-toimitushairioihin-suojattujen-asiakkaiden-kaasun-saanti-turvataan/

sekä tukkutoimittajan tiedote:

https://www.gasum.com/gasum-yrityksena/medialle/uutiset/2022/gasumin-arvion-mukaan-maakaasun-tulo-venajalta-voi-loppua-talla-viikolla/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa