Siirry sisältöön

Asiakaspalvelu 020 617 4801 (vaihde) Päivystys 24/h Vikailmoitukset 0400 653 086

Tekninen selvitys ukrainalaiselle lämpöyhtiölle

Imatran Lämpö Oy on tehnyt teknisen selvityksen ukrainalaisen lämpövoimalaitoksen energiatehokkuusparannuksista. Selvitys on osa Suomen Ulkoministeriön rahoittaman ja Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO:n hallinnoiman Ukrainan energiatehokkuutta sekä uusiutuvan energian ja vaihtoehtoisten energialähteiden käyttöä tukevan kahdenvälisen rahaston (Finland Ukraine Trust Fund) toimintaa. Selvitys on myös jatkoa Imatran Lämpö Oy:n ja ukrainalaisen Kamyanets-Podilskyin kaupungin lämpöyhtiön Miskteplovodenerhiyan tiedonvaihtoprojektia, joka toteutettiin syksyllä 2019.

Selvityksessä kartoitettiin tiedonvaihtoprojektin yhteydessä havaittuja energiatehokkuuden parantamistoimia. Niistä toteutuskelpoisimmaksi havaittiin savukaasupesurin toteuttaminen biokattiloiden yhteyteen. Suomalaisilla savukaasupesuritoimittajilla on valmiita ratkaisuja kyseisiin kohteisiin ja pesurit ovat käytännössä toimivaksi todettuja clean-tech -ratkaisuja. Parhaalla suomalaisella tekniikalla on mahdollista samanaikaisesti parantaa energiatehokkuutta, pienentää päästöjä ja säästää kustannuksia lämpöenergian tuotannossa.

Imatran Lämpö haluaa kiittää projektin rahoittajaa Suomen ulkoministeriötä, NEFCOa, projektikonsultti Elomatic Oy:tä, Miskteplovodenerhiyan henkilöstöä sekä projektiin osallistuneita muita asiantuntijatahoja.

Lisätietoja:

Turo Valkama, projektipäällikkö, Imatran Lämpö Oy, NEFCO Technical Study for Energy Efficiency Measures at the Miskteplovodenerhiya DH plants –projekti, puh: 040 8350586

Vesa-Pekka Vainikka, toimitusjohtaja, Imatran Lämpö Oy puh: 020 617 4800

Vastaa