Siirry sisältöön

Asiakaspalvelu 020 617 4801 Päivystys 24/h Vikailmoitukset 0400 653 086

Imatran Lämpö aloittaa kaukolämmön toimituksen Lappeenrannan Energian Rauhan kaukolämpöverkkoon

Tiedote 25.1.2023

Imatran Lämpö Oy ja Lappeenrannan Energia Oy ovat sopineet liittymän rakentamisesta ja kaukolämmön toimituksesta Imatran kaukolämpöverkosta Rauhan kaukolämpöverkkoon.

Hankkeessa Lappeenrannan Energia Oy investoi kaukolämpöverkkojen välisen siirtoputken ja liittymän laitteet. Rakennustyöt aloitetaan alkuvuoden 2023 aikana ja biokaukolämmön toimitus alkaa suunnitelman mukaan kesällä 2023.

Hankkeessa Lappeenrannan Energia Oy saa hiilineutraalia kaukolämpöenergiaa Rauhan alueelle. Hanke lisää Imatran Lämpö Oy:n hiilivapaan kaukolämmön myyntiä ja tuotantokapasiteetin käyttöastetta. Kummatkin yhtiöt kattavat oman kaukolämpöverkkonsa huipputehon tarpeen omilla lämpökeskuksillaan.

Imatran Lämpö Oy:n ja Lappeenrannan Energia Oy:n yhteistyö Rauhan ja Ukonniemen alueella kaukolämpötoiminnassa todettiin selvityksissä teknisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti järkeväksi vaihtoehdoksi. Imatran kaukolämpöverkko Ukonniemen alueella on maantieteellisesti kohtuullisella etäisyydellä Rauhasta ja Imatran Lämpö Oy:llä on suurimman osan vuodesta käytettävissä hiilivapaata kaukolämmön tuotantokapasiteettia.

Kaukolämmön tukkutoimituksessa noudatetaan tavanomaisia energiayhtiöiden välisiä teknisiä ja taloudellisia periaatteita. Järjestely ei tuo muutoksia Lappeenrannan Energia Oy:n eikä Imatran Lämpö Oy:n kaukolämpöasiakkaiden sopimuksiin tai asiakassuhteisiin.

”Vallitsevassa haasteellisessa energiamarkkinoiden tilanteessa yhteistyö tuo joustavuutta molempien yhtiöiden kaukolämmön hankintaan ja auttaa pitämään kaukolämmön tuotantokustannukset kohtuullisella tasolla. Liittymässä varaudutaan kaukolämmön toimitukseen molempiin suuntiin. Järjestely parantaa myös alueen kaukolämmön toimitusvarmuutta huippukuormitustilanteissa ja luo pohjaa kaukolämmön hankinnan kehittämiselle tulevaisuudessa.”, toteaa Imatran Lämmön toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka.

”Pitkällä tähtäimellä hanke hyödyttää yhtiöiden omistajia, Imatran ja Lappeenrannan kaupunkeja, sekä alueen kaukolämpöasiakkaita. Hanke edistää konkreettisesti koko alueen elinvoimaisuutta varmistamalla edullisen hiilineutraalin kaukolämmön saatavuuden alueen asukkaille ja yrityksille.”, kertoo Lappeenrannan Energia toimitusjohtaja Arto Nikkanen.

 

Lisätietoja:

Vesa-Pekka Vainikka, toimitusjohtaja, Imatran Lämpö Oy, puh. 020 617 4800

 

Imatran Lämpö Oy

Imatran Lämpö Oy on Imatran kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö. Imatran Lämpö Oy on osa Imatran kaupungin kaupunkikonsernia. Imatran Lämpö Oy tuottaa ja toimittaa kaukolämpöä sekä myy ja jakelee maa- ja biokaasua Imatran kaupungin alueella. Imatran Lämmön kaukolämpö on ollut vuosina 2020 ja 2021 täysin uusiutuvaa. imatranlampo.fi

Lappeenrannan Energia Oy 

Lappeenrannan Energia on Lappeenrannan kaupungin kokonaan omistama konserniyhtiö. Lappeenrannan Energia tuottaa ja myy vesi- ja energiapalveluita sekä hallinnoi ja kehittää jakeluverkkoja.

 

 

Vastaa